tisdag 24 juli 2012

Övertalade önskvärt övriga, Österlen överraskande överdådigt

Resan nedåt landet - Kalmar, Sölvesborg, Hanöbukten


Vi packar ihop tältet, liggunderlagen och sovsäckarna och påbörjar vår resdag längre söderut. Åker via Kalmar och vet inte riktigt vart vi ska. Upptäckarlusten är stor och med målet Österlen i sikte är förväntningarna höga. Jag letar lite och surfar i mobilen under tiden vi åker vidare och fördelen med att ha tältet med sig är att det alltid finns plats för oss trots fullbokade campingar och vandrarhem så här års. Hyra en stuga vid stranden vore väl underbart men det måste bokas i god tid och du är bunden att åka just då även om regnet öser ner hela veckan. Bortkastat.

Vi kom till vårt mål. Platsen som jag så länge velat besöka och vi fann en strand där vi landade i flera dagar. En underbar plats med vidsträckt, vit, mjuk sandstrand och hav så långt ögat når ända till horisonten möter himlen. Till höger i vyn sticker Stenshuvud upp som ett riktmärke i landskapet. Storslaget så det förslår, och svårslaget. Sverige är ett vackert land med så skiftande natur från norr till söder, men här och nu undrar man om man hamnat utomlands fast till ett betydligt billigare pris. ..och vi hade i alla fall tur med vädret.



Österlen


Vi trivs i solen, badar i det kalla havet och äter jordgubbar. Hängmattan hänger vi upp mellan två tallar i skuggan och att ligga där med den makalösa utsikten är utan att överdriva inte så tokigt alls.

Kliver upp tidigt på morgnarna bara för att få mer tid att njuta av det vackra. Med stillheten och ljuset och alldeles folktomt på stranden promenerar vi barfota i vågorna.
Fotspåren lämnar vi efter oss men de kommer inte att bestå. Ljudet av det salta vattnet som sköljer in över stranden är så rogivande och lugnet känns i hela kroppen.

Här vill jag stanna länge..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...