måndag 12 september 2011

Härliga Härjedalen hösten har hunnit hit

Avresedagen

En veckas höstsemester framför oss! Värdefull tid tillsammans hela familjen förutom katterna.
Packa bilen full med mat och annat gott, kläder efter väder och stugmysargrejor såsom sällskapsspel och böcker. Ladda inför den långa resan uppåt landet. Naturen som förändras genom bilrutorna ju högre upp vi kommer.
Resan började bra, hann inte längre än till första utfarten så blir den numera fyra månader gamla jycken åksjuk. Vi tog oss vidare ända fram till utkanten av staden så fick vi stanna på nytt av samma trevliga skäl. Vi övergav tron på buren i skuffen för den här gången och efter det gick det bättre resten av vägen.
Grängesberg, Borlänge, Mora, Särna, Tännäs. En del städer bra mycket charmigare än andra ensliga hålor. Vi passerade en Shellmack, ortens välbesökta pub och Fonus begravningsbyrå och tyckte att det var trevligt att vi bara var på genomresa där..

Högre och högre, lock för öronen. En välbehövd bensträckare och kvällsfika i blåsten på Sveriges högst belägna by Högvålen. Check! Prickar av på listan saker man gjort och platser man besökt.
Ganska snart börjar det skynmma och renarna dyker upp på sina kvällspromenader över vägen. Ögonen lyser som reflexer i heljuset. Stillastående mitt på vägen blänger de på oss. Hela flocken undrar vad vi gör på deras vägar. Oss har de inte sett på länge. Tre år sedan sist nu.
Bensinen börjar sina och tankning i Funäsdalen känns som ett klokt beslut. Tapparna står inte så tätt här uppe. Mörkret är här och vi ser ingenting av vidderna över Flatruet.
Nästa anhalt Storsjöstugan. Trötta och med sovande rumpor har vi nått vårt mål till slut. Med varsin ficklampa greppar vi så mycket packning vi orkar och går upp till stugan på höjden. Skönt att komma tillrätta och somna med fönstret lite på glänt för att höra den dånande bäcken utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...