lördag 31 december 2011

Flaggar för firande, flickan fyller fjorton - foundation fixar fjortisfenomenet finnigt fejs

Gott nytt år 2012!

Sista dagen på året, nyårsafton 1997 föddes vår första bäbis, vårt vackra lilla flickebarn med långa fingrar. Hon kom till världen som den näpnaste och mest perfekta lilla varelse vi någonsin sett (så som alla föräldrar förmodligen ser med sina ögon på sitt speciella nyfödda barn) När jag blundar återkommer minnet av pappan som står framför fönstret på sjukhusrummet den där nyårsnatten med sitt flickebarn ömt i famnen. Tillsammans blickar de ut över staden och beskådar fyrverkerierna vid tolvslaget som alla från den stunden förstås var för flickans skull.

14 år senare. Vi väcker tjejen med paket och sång i hennes tonårsrum på nyårsaftons morgon. Hon önskade sig allra helst en orm. Den önskan hade jag inte lust att tillgodose. Hon fick andra fina födelsedagspresenter och jag tror inte hon blev missnöjd. Hon hade jätteroligt med sin nya kamera hela resten av dagen och upptäckte att man kunde ha massor av roligt med den. Till och med roligare än vad man säkert kan ha med en orm.


Klockan fyra på eftermiddagen möttes gästerna av marschaller som flammade utanför vårt hus i trädet och på uppfarten. Sedan välkomnades de med varsin välkomstdrink. En läskande bål med frukt, flädersaft och cider. Till det egengjord smarrig jordgubbstryffel.
Tjejen serverade alla och jag hoppas de kände sig varmt välkomna.

När en så fin tjej i grön klänning med matchande nagellack fyller år måste hon ju få en tårta också och en Willimastårta med ananas istället för päron är helt i hennes smak. Stort grattis älskade dotter!


Efter fikastunden var det dags för det årliga nyårsquizet som tjejen förberett med stor entusiasm. Tipsrunda runt om i huset med skojiga 1 X 2 frågor och utslagsfrågor med tema om henne själv. Ett exempel: "om jag inte får prata på en vecka (ve och fasa), vad skulle mitt första ord bli efter tystheten? 1-bajjjs, X-häääj, 2-äntligen"
Ja, jag säjer då det! Den spontanta reaktionen är att det där måste vara en kuggfråga för vi tror att hon antagligen inte skulle kunna vara tyst en hel vecka..

Födeseldagskalaset övergick så sakta till nyårsfirande med gott att äta och dricka och menyn för i år såg ut enligt följande:
Förätt: Grillat rosepepparkryddat laxspett till en cheddargratinerad potatisskiva med cremefraiche och rom
Huvudrätt: Potatisgratäng, helstekt fläskfilé med rödvinssås, till det en supergod röra av kantareller, charlottenlök, persilja och lingon och så en fräsch sallad förstås.
Efterrätt: Glassbomb med chokladglass, fylld med mangosorbet och lite uppskurna färska frukter till.

Ett härligt avslut på 2011 tillsammans med gästerna. Tack för i år och ett riktigt gott nytt år önskar jag er alla! Ps. Tomtebloss är fina fyrverkerier i miniatyr. Det smäller inte lika högt heller tycker hunden.

Fotograf: Alice

3 kommentarer:

  1. Ååh, så mysigt ni haft! Gott Nytt År till Er Alla från Oss Alla! kramar!

    SvaraRadera
  2. Önskar er ett riktigt gott nytt år också! Hade vart roligt att fira in det nya året med er... Nästa gång kanske :)

    SvaraRadera
  3. Ja! Kul! Det planerar vi för! /C

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...