onsdag 2 november 2011

Kvinnliga kursledaren kul karaktär, kontrollerad kloklippning ikväll.

Ikväll var det valpkurs. Del två.
Hela flocken deltog den här gången (dvs alla i familjen). Hunden själv fick stanna hemmavid. Han får gå på kurs sedan. Först ska vi människor lära oss hundspråket. Ganska roligt vad den kvinnan kan öppna ögonen på en nybörjarfamilj med hundslyngel. Så festlig, och så många skratt och igenkännande nickar. Hennes beskrivande vardagssituationer och minspel av olika slag är obetalbara. Ståuppkomedi en vanlig onsdag på ett ställe där man inte förväntat sig det.
Första intrycket av henne var ganska grått, en lite äldre kvinna med en med  all säkerhet självklippt frisyr och instoppad bomullskjorta med jaktväst över. Men vad spelar väl utseendet för roll när hon besitter en fantastisk kunskap och erfarenhet av hunduppfostran. Och den delar hon med oss nu. Hoppas vi kan ta till oss det hon försöker förmedla och att vi får det att fungera praktiskt i vardagen sedan.


Idag stod tips om att lugna hunden i stressade lägen på schemat. När man möter andra hundar till exempel kan ju bli ganska stressat för en valp, åtminstone vår valp. Vaff, vaff vaff, utfall! Stretar i kopplet tills han nästan spyr. Eller när man kommer hem från jobbet och hunden är som en studsboll. Att vänja sig vid att ignorera hunden. Vänta med att hälsa tills man hängt av sig och klivit in och hunden lugnat sig låter vettigt. Valpen blir ju faktiskt större, och små problem blir också större i takt med att han växer. Med tid och engagemang och tillsammans ska vi nog klara det här uppdraget...




3 kommentarer:

  1. Vilken fin vovve! Han ser inte ut att avsky duschen helt. Troy ser mer ut som om hans sista stund är kommen och att han helt enkelt kommer att drunkna under duschens strålar för att därefter åka raka vägen ut i avloppet. Det skulle man kanske inte kunna tro när man ser honom bada i sjö och hav sommartid. Då är han en som älskar vatten. Men lite förbättringar har det iaf blivit, han är inte lika rymningsbenägen från duschen som tidigare. Att jaga en dyngsur hund genom lägenheten är inte roligt.

    Hundkursen låter jättebra. Hoppas det fortsätter likadant :)

    SvaraRadera
  2. hahaha (ursäkta att jag skrattar) men ser framför mej det scenariot med en blöt pälshög halka runt förtvivlat och du efter... ;D

    SvaraRadera
  3. Jodå, du ser helt rätt bild framför dig. Precis så går det till. Och all spår av hundfostran är borta i detta läge. Precis som man inte ska skriker jag TROOOOOOOOOOOOOY så grannar säkerligen undrar vad som sker. Och inte blir Troy mer samarbetsvillig för det :) Tack och lov att det växt lite förstånd i honom med åren, åtminstone på badfronten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...